Over De Haar

Tussen Utrecht, Stichtse Vecht en Leidscherijn, ligt Golfclub De Haar. De baan maakt onderdeel uit van het Landgoed De Haar. Het park, waarin de baan ligt is een Rijksmonument, en werd begin 1900 aangelegd naar een ontwerp van Hendrik Copijn. Het beschikte toen al over een golf course van zes holes. Niet voor lang: paarden, koeien en schapen graasden jaren de fairways af, maar men kon nog altijd duidelijk zien dat hier ooit gegolfd werd.

Op initiatief van de Junior Kamer Utrecht werd in overleg met de toenmalige eigenaar, Thierry Baron van Zuylen van Nijevelt, een plan ontwikkeld om het park in z’n oude glorie te herstellen en een golfbaan aan te leggen. Op 15 juni 1974 werd de baan geopend. De Engelse architect Frank Pennink ontwikkelde een negen holes baan die qua natuurschoon tot een van de mooiste golfbanen van Nederland gerekend mag worden.

De Haar is een club van en voor de leden, die zonder reservering van starttijden kunnen spelen. De Haar is een actieve vereniging met betrokken leden, sportieve ambities en een levendig clubleven. De meeste activiteiten worden door de leden zelf georganiseerd. Bezoekers zijn welkom, maar vooraf reserveren is nodig in verband met de baanbezetting.

Lees verder over de baan.