De baan

De baan is aangelegd in het Zuiderpark van Kasteel de Haar. Het park is gevarieerd begroeid. U vindt er beuken, eiken, lindebomen, kastanjes, naaldhout, een appelboomgaard en sinds enkele jaren rijk bloeiende rhododendrons. In het park staan verder vele bijzondere boomsoorten, neem bijvoorbeeld de sequoia, de carya (een van de weinige in Nederland), de varenbeuk, de op de Nederlandse linde geënte krimwilg en de moerascipres. Midden in het park ligt een grote vijver (de ‘rivier’) met een diepte van tien meter en enkele kleine vijvers en slootjes. Het is een ideale verblijfplaats voor veel verschillende soorten vogels, reptielen en insecten.

De nieuwe 18 holes baan heeft een slope rating van 142, de par is 71. Afwisselend biedt de baan korte en langere holes, waarbij de plaatsing van het tee shot en de benadering van de greens belangrijk zijn. Course management is vereist. Als mooiste holes wedijveren op dit moment de 7e en de 18e. De 7e is een par 4 over water, de 18e is een par 5 met aan het eind een prachtig zicht op Kasteel de Haar.

Uitbreiding

Eind 2018 is begonnen met de uitbreiding van de baan van 9 naar 18 holes. De nieuwe baan is ontworpen door de baanarchitect Bruno Steensels die ook getekend heeft voor het ontwerp van de ‘International’ in Amsterdam en ‘De Goyer’ in Eemnes.

Er zijn negen nieuwe holes aangelegd en de oude negen holes zijn volledig opnieuw opgebouwd volgens de laatste technische inzichten op het gebied van waterhuishouding en bodemontwikkeling. September 2021is de nieuwe baan geopend.

GEO-certificering

De Haar is in 2018 GEO-gecertificeerd. Het GEO-certificaat is een bewijs dat de club hard werkt aan een groene, gezonde en duurzame golfomgeving.