Golfschool

Golf is een leuke en uitdagende sport voor alle leeftijden en bij uitstek een sport die zich leent om samen met anderen te beoefenen. Ongeacht leeftijd, spelniveau of geslacht: je kunt met elkaar genieten van deze fantastische sport. Onze professionals bieden beginnende golfers de mogelijkheid kennis te maken met de sport en wat daar bij komt kijken. Als u geïnteresseerd bent, maak een afspraak. De professionals kunnen u de eerste keren voorzien van materiaal.

Floris de Vries en Ronald Brunner vormen samen Golfschool De Haar. Zij bieden een grote variëteit aan golflessen en trainingsfaciliteiten, zowel voor beginners als gevorderden. Zij verzorgen ook clinics voor bedrijven en organisaties. Ook niet-leden van de Golfclub kunnen een les boeken. Zij betalen € 12 extra voor het gebruik van de oefenfaciliteiten en de oefenballen.

Om een les te boeken dient u zich de eerste keer te registreren , daarna kunt u online in de agenda een les reserveren.

De professionals verzorgen ook groepslessen in het kader van het lesprogramma ‘Slag-vaardig’. Op afspraak kunt u ook lessen met de Trackman, baanlessen, groepslessen, ‘quick fix’ lessen en thema-lessen boeken.

Floris de Vries

Speelde vanaf zijn elfde voor de Nederlandse golfselecties, en won daarbij zowel nationaal en internationaal vele toernooien. Na een aantal jaren in de Challenge tour en één jaar in de European tour (hij haalde de cut van de British Open in 2011, het jaar dat Darren Clarke won op de Royal St. Georges!) besloot Floris in 2014 te stoppen als playing professional en zich te richten op het lesgeven en coachen. Na een PGA opleiding werkt hij nu bij De Haar en begeleidt hij regelmatig de training van de nationale B-selectie. 

Zijn benadering van het lesgeven en coachen: hij zoekt naar oorzaak en gevolg, en gaat daarbij uit van de eigenheid van ieder lichaam. Waarom slaat iemand zoals hij slaat? Het gaat om het vinden van de swing, de slag, die bij iemand past. Floris heeft zelf meegemaakt wat het is om te oefenen en werken aan een swing die niet de zijne was: puur omdat zijn lichaam biomechanisch anders in elkaar zat. ‘Je kunt dan vrij vruchteloos oefenen en trainen wat je wilt, een succes zal het niet worden.’

‘Hoe kan ik iemand zo snel mogelijk beter laten spelen? Dat is waar ik plezier in heb en energie van krijg.’ 

Ronald Brunner

Aanvankelijk een jong tennistalent, ontdekte hij rond zijn 17e dat golfen ook wel heel bijzonder was. Na zijn opleiding aan  het CIOS en het Golf College Tilburg verdiepte Ronald zich  verder  in coaching en didactiek. Zoals hij zelf zegt ‘ik ben een mensen-mens. Het werken met mensen, hen coachen en stimuleren, niets geeft mij meer plezier’. Bij het golfspel gaat het immers om een confrontatie met jezelf: bij geen enkel ander spel geef je jezelf een strafslag. De psychologische en mentale componenten zijn minstens zo belangrijk als de technische; iedereen heeft daarbij een andere aanpak nodig. Juist die diversiteit trekt Ronald aan. ‘Elk individu is immers dat: een individu, met een eigen speelstijl en een eigen manier van leren.’ Ronald’s visie sluit naadloos aan bij de visie van Floris.

Ronald kwam bij De Haar werken na een aantal jaren verantwoordelijk te zijn geweest voor een golfacademie in Bejing.

Jan Willem van Hoof

Speelt al van jongs af aan een heeft in verschillende nationale selecties gezeten. Aantal keer Nederlands kampioen en is ook voor het Europese team geselecteerd in een wedstrijd tegen Azië/Australië. In 2006 is hij professional geworden en in 2009 aan de opleiding tot golfleraar begonnen, die hij heeft afgerond in 2011. Hij is werkzaam geweest op golfcentrum Weesp en golfclub Anderstein en nog werkzaam op de Kennemer G&CC. En sinds april 2021 actief op De Haar.

Golf is een spel waar je jezelf goed leert kennen en moet kennen om tot goede beslissingen te komen. Wat kan ik, wat kan ik niet en wat moet ik kunnen. Dus golfen met elke keer een plan. En als je slagen niet zo goed beheerst als je graag wilt, kunnen we daar wat aan gaan doen.